You are currently viewing #Μένουμε_σπίτι Coffee Talk με Φανή Δήμου

#Μένουμε_σπίτι Coffee Talk με Φανή Δήμου

To Women in Engineering του Φοιτητικού Παραρτήματος του ΙΕΕΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά διοργάνωσε διαδικτυακό Coffee Talk την Πέμπτη 04 Απριλίου 2020 στις 19.00 στα πλαίσια του #μένουμεσπίτι.

Αυτή τη φορά η καλεσμένη του Coffee Talk ήταν η Φανή Δήμου, Software Engineer στην εταιρεία LaceWing Tech, η οποία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα εξέλιξης μιας νέας μηχανικού στον κόσμο της τεχνολογίας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με μια εισαγωγή από την Φανή Δήμου για την σταδιοδρομία της από τις σπουδές της στο ΗΜΜΥ έως και σήμερα. Στη συνέχεια, μας μετέφερε την εμπειρία της από το Google Summer of Code, την ενασχόλησή της με τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού και συγκεκριμένου του Nextcloud καθώς και τον τρόπο με τον οποίο όλη αυτή η διάδραση επηρέασε θετικά την επαγγελματική της πορεία.

Έπειτα κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των φοιτητών που συμμετείχαν στο Coffee Talk σε θέματα όπως η αντιμετώπιση της γυναίκας μηχανικού στο χώρο εργασίας και τις τεχνολογίες με τις οποίες δουλεύει. Μεγάλο ενδιαφέρον κίνησε στους συμμετέχοντες, ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας στην οποία εργάζεται η Φανή, μιας και αποτελείται κατά κύριο λόγο από γυναίκες και υποστηρίζει την ποικιλομορφία (Diversity) στον εργασιακό χώρο. Γεγονός που εναρμονίζεται με το όραμα του IEEE και του WiE, όπως το “Each for Equal”.

Το Coffee Talk διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας Big Blue Button που παραχωρήθηκε από το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Κατανεμημένων Συστημάτων. Συμμετείχαν δέκα μέλη (άντρες και γυναίκες) του Φοιτητικού Παραρτήματος και ήταν ιδιαίτερα επικερδής συζήτηση για όλα τα μέλη μας, καθώς απαντήθηκαν πολλαπλά ερωτήματα και τους δόθηκε η έμπνευση ώστε να συνεχίσουν δυναμικά, πραγματοποιώντας τους στόχους τους.

Την Φανή μπορείτε να την βρείτε στο LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fanid/
στο GitHub: https://github.com/FaniD και στο Blog της: https://www.fanilicious.me/