2017 Yılı IEEE Türkiye Bilim Ödülleri Açıklandı

Bu yıl ilk defa verilecek IEEE Türkiye Ödülleri ile ilişkin değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Erdal Arıkan, bilgi kuramı ve kodlama alanında yaptığı özgün, öncü ve çığır açıcı araştırma çalışmaları ile Türkiye akademik dünyasına uluslararası düzeyde yapmış olduğu olağanüstü büyük katkılar nedeni ile “IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü”ne layık görülmüştür.

Levent Onural, IEEE Türkiye’ye Kurucu Başkan sıfatı ile yaptığı olağanüstü büyük katkılar nedeni ile “IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüştür.

IEEE Türkiye Ödül Komitesi tarafından 2017 yılında 3 Araştırma Teşvik Ödülü ve 5 Doktora Tezi Ödülü verilmesine karar verilmiştir. IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü, IEEE faaliyet alanlarında üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan, doktorasını son on yıl içinde tamamlamış, doktora sonrası araştırmalarının önemli bir bölümünü Türkiye’de yapmış ve Türkiye’de ikame eden bilim insanlarına verilir. 2017 yılı Araştırma Teşvik Ödülü sahipleri Ertuğrul Başar, Tolga Çukur ve Özgür Ergül olmuştur.

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü, doktorasını Türkiye’deki bir üniversitede IEEE faaliyet alanlarından birinde son iki yıl içerisinde tamamlamış ve üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına verilir. 2017 yılı Doktora Tezi Ödülü sahipleri Mehmet Nuri Akıncı, Kübra Kalkan, Süheyla Çetin Karayumak, Seyhan Uçar ve Kadir Üstün olmuştur.

IEEE Türkiye Araştırma Teşvik Ödülü ve IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü için Tolga Duman başkanlığında IEEE Türkiye Ödül Komitesi oluşturulmuştur. Seçim komitesinde yer alan öğretim üyelerimiz Gözde Bozdağı Akar, Orhan Arıkan, H. Volkan Demir, Tanju Erdem, Alper Kiraz, Haluk Külah, Cengizhan Öztürk, Bülent Sankur, Erkay Savaş, A. Murat Tekalp, Ali Toker ve Sıddık Yarman’a destekleri için teşekkürlerimizi sunarız.

Ödüller 21 Aralık 2017’de Bilkent Üniversitesi Mithat Çoruh Amfisinde yapılacak törenle sahiplerine takdim edilecektir. Akşam 6:00-8:00 arasında planlanan bu törene tüm üyelerimiz davetlidir.

 

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares